fredag 11 februari 2011

När det luktar som hemma

"Det luktar utomlands!" är ofta en av de förtjusta kommentarer man kan undslippa sig när man kommer till ett nytt land. Med tiden blir platsens karakteristiska doft inte längre något du märker. Det är då man har blivit hemmavid där. Det är inte längre utomlands, inte längre exotiskt, och det luktar inte något särskilt.

Varje plats har sitt aromatiska signum, och Madrid är inget undantag. Eau de Madrid är en märklig blandning av olivoljeraffinaderi, sopor, stekos och rengöringsmedel. Efter nästan ett och ett halvt år här, så känner jag fortfarande lukten av utomlands.

1 kommentar:

  1. Klockren analys beståndsdelarna i av Eau de Madrid om du frågar mig. Så minns jag den doften.

    Houston i februari luktar mat (oftast friterad kyckling, men tycker mig ibland kunna särskilja Pizza Hut eller pommes frites), avgaser, bränt gräs samt sådär som det luktar hemma precis innan det ska börja åska.

    SvaraRadera