fredag 16 september 2011

TKO till Locket

Jag föreställer mig att spänningen varit brutal sedan jag skrev om locket som fastnade i stekpannan. "Vad hände med stekpannan? Ligger den fortfarande kvar i kylskåpet? Fick hon av locket? Hade omeletten blivit bränd? "

Svaret ser ni nedan. I går hittade jag en verktygslåda i skrubben, och metodiskt provade jag med olika tänger och tekniker att få loss locket. När så både stekpannans handtag och lockknopp lossnat, fick jag till sist se mig besegrad av locket. Jag slängde hela kittet i soporna.

Locket fick sig en knäpp på knoppen under rond tre,
men gick ändå segrande ur ringen
PS. TKO (Teknisk Knock Out) innebär att domaren avbryter en boxningsmatch. Det vet alla som spelat Punch Out, världens bästa boxningsspel från 1987.

2 kommentarer:

  1. Funderade faktiskt på det där idag. Noterade att locket var av aluminium, även pannan?

    Kanske blev det så varmt på den där spanska (gas-,förmodar jag)spisen så att det smälte ihop! Fanns teflon i pannan kan möjligen det ha varit boven i dramat också.

    Om inte det är förklaringen rekommenderar jag dig att sluta äta äggen där nere...

    SvaraRadera
  2. Tyvärr måste jag meddela att du noterade fel: locket var av rostfritt stål. Men förstår missförståndet: stekflottet gav en matt, aluminiumliknande patina. Pannan var inte heller av aluminium... möjligtvis som delkomponent?

    SvaraRadera